Wat kost het na-isoleren van de buitengevel?
Javascript is uitgeschakeld

Wat kost het na-isoleren van de buitengevel?

Geplaatst: 21-10-2021
Wat kost het na-isoleren van de buitengevel?

Met de aanscherping van de isolatie-eisen en de hogere energieprijzen is er veel vraag naar hoogwaardige isolatieoplossingen voor het na-isoleren van de buitengevel. Hoe kun je een gevel aan de buitenkant isoleren en wat zijn de bouwkosten?

De gevel kan geisoleerd worden door binnen- of spouwmuurisolatie, maar er kan ook gekozen worden voor buitengevelisolatie. Bij buitengevelisolatie zijn er verschillende opties.

Buitengevelisolatie
Bij buitengevelisolatie wordt een extra laag isolatiemateriaal op de buitenzijde van de gevel aangebracht. Dit wordt vervolgens voorzien van gevelbekleding, bijvoorbeeld pleisterwerk of steenstrips. Er kan ook gekozen worden voor een geventileerde gevelbekleding met een houten onderconstructie met pleisterwerk, steenstrips, rabatdelen of een paneelbekleding bestaande steenvezelplaten of kunststof.

Buitengevelisolatie is over het algemeen een duurzame vorm van warmte-isolatie en kan uitgevoerd worden met een zeer hoge isolatiewaarde.

EPS isolatieplaten

De EPS isolatieplaat wordt vaak toegepast bij buitengevelisolatie. Deze worden dan afgewerkt met bijvoorbeeld steenstrips. Na het lijmen en mechanisch bevestigen van de isolatieplaat wordt een spanningsverdelende minerale of cementvrije mortellaag met een versterkend weefsel aangebracht. Dit wordt vervolgens afgewerkt met steenstrips.

Bekijk de kosten per vierkante meter

Opbouw:
- Lijmmortel t.b.v. isolatieplaat
- Isolatie EPS plaat.
- Lijm en weefsel laag
- Mechanische bevestiging
- Lijmmortel t.b.v. steenstrips
- Minerale steenstrips
- Voegmortel

EPS Isolatieplaat

Steenwol isolatieplaten
Een andere optie is een geventileerd gevelbekledingssysteem, bijvoorbeeld met een steenwol isolatieplaat. Aan de bestaande muur wordt een houten onderconstructie bevestigd waarop cementgebonden wandplaten worden gemonteerd. Tussen de houten onderconstructie worden de steenwol isolatieplaten mechanisch bevestigd. Op de cementgebonden wandplaat wordt een spanningsverdelende minerale of cementvrije mortellaag met een versterkend weefsel aangebracht. Dit wordt vervolgens afgewerkt met sierpleister.

Bekijk de kosten per vierkante meter

Opbouw:
- Isolatie steenwol plaat.
- Mechanische bevestiging
- houten onderconstuctie
- cementgebonden wandplaat
- Mortel en weefsellaag
- primer
- Sierpleister; mineraal gebonden
- Toplaag (optioneel)

Steenwol Isolatieplaat

Overig bouwkostennieuws

 

Onze partners

  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • MBS Groep
  • Unilin Insulation
Sluit deze advertentie