Nieuwe kostenbestanden voor GWW op basis van RAW 2015
Javascript is uitgeschakeld

Nieuwe kostenbestanden voor GWW op basis van RAW 2015

Geplaatst: 10-11-2015
Nieuwe kostenbestanden voor GWW op basis van RAW 2015

OEGSTGEEST - Begin dit jaar heeft CROW de nieuwe 'Standaard RAW Bepalingen 2015' geïntroduceerd. De nieuwe Standaard is aangepast aan de nieuwste normen en de UAV 2012. Nieuwe (deel)hoofdstukken zijn toegevoegd en bestaande zijn geactualiseerd. Ook is de indeling en hoofdstuknummering op sommige plaatsen aangepast.

Veel wet- en regelgeving heeft direct invloed op de hoofstukken van de Standaard RAW Bepalingen. Alle hoofdstukken zijn gecontroleerd op de nieuwste (Europese) normen en de Standaard 2015 is aangepast aan de wijzigingen in de UAV 2012, ten opzichte van de UAV 1989. Op basis van de Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2013 zijn beeldbestekken in deze versie officieel opgenomen. De Standaard bevat daarnaast een aantal nieuwe (deel) hoofdstukken, zoals Kleinschalige baggerwerken, Elementverharding van natuursteen en Funderingselementen op basis van grout. Andere deelhoofdstukken zijn geactualiseerd, zoals riolering en asfaltverhardingen.

Toegankelijke indeling
Om de toegankelijkheid van de hoofdstukken te verbeteren en om ruimte voor nieuwe onderdelen te creëren, is de indeling en de hoofdstuknummering op sommige plaatsen aangepast. Er zijn speciale ‘omnummerlijsten’ opgesteld, zodat gebruikers meteen kunnen zien waar bestaande teksten naartoe zijn verplaatst. Een handig hulpmiddel bijvoorbeeld bij het actualiseren van moederbestekken.

Archidat kostenbestanden RAW 2015
De Archidat kostenbestanden RAW 2015 zijn online te raadplegen maar kunnen ook ingelezen worden in de Calculatieprogramma’s GwwCalc, GwwBundel en RAWCalc. De kostenbestanden RAW 2015 zijn onderverdeeld in een tarievenbestand en een elementenbestand. Het elementenbestand is opgebouwd volgens de vernieuwde RAW 2015 bestekmethodiek. De volledige RAW Catalogus 2015 is in het bestand opgenomen en op vele plaatsen aangevuld met onderbouwde elementen. De elementen zijn opgebouwd uit de tarieven van het tarievenbestand dat onderverdeeld is in een aantal herkenbare kostensoorten.

Actualisering
De Archidat kostenbestanden worden periodiek geactualiseerd. Zodoende beschikt u altijd over actuele prijsinformatie. Tevens bent u verzekerd van een naadloze aansluiting op de RAW-systematiek.

De voordelen op een rijtje:
● Snel en overzichtelijk begroten;
● Eenvoudige zoekstructuur volgens RAW 2015;
● Automatisch begroten vanuit RAW-bestek;
● Compleet en gedetailleerd kostenbestand;
● Constante actualisering;
● Altijd de laatste prijzen, de nieuwste producten;
● Voor aannemers, ontwerpers, opdrachtgevers en overheden.

Meer informatie: http://webwinkel.bouwformatie.nl/toegang-bouwdetails-en-bouwkosten/toegang-gww/

Overig bouwkostennieuws

 

Onze partners

  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
Sluit deze advertentie