Archidat BouwKosten - nieuws - saint-gobain-gyproc-lanceert-nieuw-handgips-gyproc-xact
Javascript is uitgeschakeld

Saint-Gobain Gyproc lanceert nieuw handgips Gyproc Xact

Geplaatst: 14-11-2013
Saint-Gobain Gyproc lanceert nieuw handgips Gyproc Xact

Gyproc Xact is makkelijk aan te brengen, snel vlak te zetten en levert gegarandeerd een hard en glad eindresultaat op. Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw, lanceert Gyproc Xact: een nieuw, soepel te verwerken handgips voor de professionele gebruiker. Het bedrijf verbreedt hiermee zijn portfolio van stukadoorgipsen. Gyproc Xact zorgt dankzij een verfijnde korrelopbouw voor een perfect wit resultaat.

Met Gyproc Xact speelt Saint-Gobain Gyproc in op de behoefte aan lichter werken in de stukadoorswereld. Het product is makkelijk aan te brengen, snel vlak te zetten en perfect te pleisteren. Deze voordelen komen het best tot hun recht door de toevoeging van exact 17,5 liter water per zak Gyproc Xact van 25 kilo.

Het verbruik is circa 4 m2 per zak van 25 kilo bij een laagdikte van 8 millimeter. De verwerkingstijd bij handmatig gebruik is circa drie uur. Het gips droogt gelijkmatig op en vormt een sterke, homogene massa. Gyproc Xact leent zich bij uitstek voor toepassing op binnenmuren en plafonds. Het hecht op alle traditionele steenachtige ondergronden en op beton, cellenbeton, gipsblokken en gipsplaten.

Tom van Engelen, verkoopleider Gipspleistersystemen bij Saint-Gobain Gyproc, zegt: “Met Gyproc Xact komen we tegemoet aan de vraag vanuit de markt naar lichter werken zonder concessies te doen aan verwerkingsgemak en efficiëntie. Het gips is de ideale oplossing voor de professionele stukadoor die zoekt naar een effectieve manier om een fantastisch eindresultaat te leveren.”

Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain-Gyproc: “Met dit nieuwe handgips verbreden en verdiepen we ons pleisterassortiment nog verder. Wij blijven continu werken aan producten die gebruiksvriendelijk en duurzaam zijn. Gyproc gelooft zo sterk in de kwaliteit van zijn producten, dat wij StucGarant® in het leven hebben geroepen.
Deze garantie biedt stukadoors tien jaar garantie op de hechting van Gyproc-gipsen en voorstrijken, waaronder ook Gyproc Xact.”

Over Saint-Gobain Gyproc Nederland
Saint-Gobain Gyproc is wereldwijd de marktleider op het gebied van gipsproducten en -systemen voor de binnenafbouw. Het bedrijf is onderdeel van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen ter wereld. Voor de binnenafbouw biedt Saint-Gobain Gyproc architecten, aannemers, montagebedrijven en de handel een totaaloplossing. Het bedrijf voorziet in zowel plafond- en vloeroplossingen, als wandsystemen. Voor de natte binnenafbouw voorziet het bedrijf in een compleet gipspleisterprogramma. Door de uitgebreide mogelijkheden van Saint-Gobain Gyproc-producten profiteren afnemers van optimale artistieke vrijheid. Saint-Gobain Gyproc ondersteunt met diverse diensten, zoals een helpdesk, advies op het gebied van detaillering, bestekservice en tekenservice. Gyproc voert ook producten in de doe-het-zelfmarkt. Het bedrijf heeft zestig jaar ervaring op dit gebied. Saint-Gobain Gyproc besteedt veel aandacht aan het continu innoveren van zijn producten en diensten. Dit doet het bedrijf internationaal vanuit de Research & Development-afdeling in onder andere Frankrijk en in Nederland vanuit de vestiging in Vianen. Voor meer informatie: www.gyproc.nl.

Overig bouwkostennieuws

 

Onze partners

  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
Sluit deze advertentie