Bouwkosten Online update Q3: Buitenwanden
Javascript is uitgeschakeld

Bouwkosten Online update Q3: Buitenwanden

Geplaatst: 30-09-2019
Bouwkosten Online update Q3: Buitenwanden

De Q3 update Bouwkosten Online staat in het teken van buitenwanden. Met de aanscherping van de isolatie-eisen en de invoering van BENG is er meer aandacht gekomen voor hoogwaardige isolatiematerialen voor de buitenwand. De afgelopen periode zijn er veel ontwikkelingen geweest bij de producenten en leveranciers van isolatiematerialen.

Archidat Bouwformatie heeft de meest toegepaste materialen voor isolatie geïnventariseerd en geactualiseerd op gebied van de Rc-waarde, materiaalkosten, normering en verwerking.

Type buitenwand
Met de in deze update besproken buitenwanden worden de gevel en de woning-scheidende wanden bedoeld. Met name de gevel kent veel variaties, te denken aan de spouwmuur, houtskeletbouw, gevelisolatiesystemen of een combinatie van deze buitenwandoplossingen.

Toegepaste isolatie
Tijdens het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen HR-isolatie en Minerale wol. Bij HR-isolatie moet gedacht worden aan dunne platen met een hoge warmteweerstand. Resol, PIR, en hybride isolatie zijn hier voorbeelden van. Minerale wol platen, zoals steenwol en glaswol, worden veel toegepast en beschikken ook over een hoge Rd waarde die voldoet aan de actuele eisen.

Nieuwe bouwdelen nu beschikbaar
Per buitenwandoplossingen is het effect van de gekozen isolatie bekeken en de Rc waarde aangegeven van de gehele buitenwandconstructie. De hieruit voortgekomen resultaten zijn terug te vinden als kant en klare bouwdelen in de bibliotheken Woningbouw en Verbouw.

Naast deze pakketten, zijn de isolatieplaten ook afzonderlijk te selecteren.

Bouwdelen in verschillende soorten en maten staan nu online binnen de bibliotheken woningbouw en verbouw.

Een overzicht is hier te vinden:

- Buitenwanden Woningbouw

- Buitenwanden Verbouw

Overig bouwkostennieuws

 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
Sluit deze advertentie