Archidat BouwKosten - nieuws - bam-buigt-verlies-om-in-winst
Javascript is uitgeschakeld

BAM buigt verlies om in winst

Geplaatst: 12-05-2016
BAM buigt verlies om in winst

BUNNIK - BAM heeft over de eerste maanden van dit jaar winst geboekt, waar een jaar eerder rode cijfers werden geschreven. De bouwer stelde donderdag in een handelsbericht onder meer dat de sectoren vastgoed en publiek-private samenwerking (pps) sterk presteerden.

De onderneming uit Bunnik handhaafde de prognose dat het gecorrigeerde resultaat dit jaar hoger uitvalt dan in 2015. Het eerste kwartaal werd afgesloten met een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van 8 miljoen euro positief. Een jaar eerder werd hier nog een verlies opgetekend van 14,1 miljoen euro. Om het resultaat van 2015 te overstijgen moet BAM in de resterende drie kwartalen van dit jaar meer dan 80 miljoen euro winst boeken. De omzet daalde met een slordige 100 miljoen euro tot ruim 1,5 miljard euro.. Het kwartaal werd afgesloten met een orderboek ter waarde van 11,1 miljard euro, tegen 11,5 miljard euro een jaar eerder. BAM schreef de daling toe aan de annulering van 1 project en aan een waardedaling van het Britse pond.

Herstructurering
De sector bouw en techniek viel als enige uit de toon. Het verlies bij het onderdeel verdubbelde bijna, tot 15,4 miljoen euro. BAM boekte verliezen op enkele oudere projecten in Duitsland en België doordat een aantal onderaannemers failliet ging. De Nederlandse activiteiten binnen deze sector waren winstgevend. De herstructurering hiervan wordt in het lopende kwartaal afgerond. Bij de infradivisie werd het verlies van een jaar geleden ook omgebogen naar winst, vooral dankzij een aantal grote klussen die BAM recent binnenhaalde. De sector vastgoed dankte het 'sterke' kwartaalresultaat aan een gunstige gang van zaken in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland verkocht BAM 580 woningen, 17 procent meer dan een jaar eerder. De winst bij het onderdeel steeg van 800.000 euro naar 8 miljoen euro. De winst op pps-projecten verdubbelde tot 4 miljoen euro.

Overig bouwkostennieuws

 

Onze partners

  • DigiOffice
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
Sluit deze advertentie